Dispozitive de comanda si control

Way In Building & Civil Construction

Tije si adaptoare

Dispozitivele de acționare manuală reprezintă soluția ideală pentru ferestrele montate la înălțime.

VELUX Adaptor pentru operarea rulourilor glisante instalate la înălțime (ZOZ 085)

Acest adaptor este ideal pentru rulourile cu operare manuală instalate la înălțime. Trebuie doar să atașezi adaptorul mânerului inferior din aluminiu al ruloului iar cu ajutorul tijei telescopice poți opera ruloul.

Adaptorul se potrivește rulourilor opace cu operare manuală (DKL), rulourilor decorative cu operare manuală (RFL), rulourilor plisate cu operare manuală (FHL și FPN), jaluzelelor cu operare manuală (PAL), rulourilor plisate opace (FHC) și plasei împotriva insectelor (ZIL).

Culoare: aluminiu

 • Se folosește pentru a acționa un rulou manual VELUX montat la înălțime
 • Se potrivește tuturor rulourilor VELUX cu operare manuală de tipul DKL, DFD, RFL, FHL, PAL, FHC și ZIL
 • Culoare aluminiu
VELUX Tijă de acționare telescopică pentru ferestre și rulouri VELUX (ZCT 200 K)

Această tijă telescopică este soluția ideală pentru ferestrele de mansardă VELUX (GGL, GGU) cu operare manuală, instalate la înălțime. De asemenea, se utilizează pentru operarea rulourilor interioare VELUX, situație în care trebuie să atașezi adaptorul (ZOZ 085) fiecărui rulou.

Tija are o lungime de 100 cm și poate fi extinsă până la maxim 180 cm.

Tija telescopică se potrivește ferestrelor de mansardă VELUX (GGL, GGU) cu operare manuală și rulourilor opace cu operare manuală (DKL), rulourilor decorative cu operare manuală (RFL), rulourilor plisate cu operare manuală (FHL și FPN), jaluzelelor cu operare manuală (PAL), rulourilor plisate opace (FHC) și plasei împotriva insectelor (ZIL).

Culoare: aluminiu.

 • Se folosește pentru a acționa un rulou manual VELUX montat la înălțime
 • Lungime 180 cm
 • Culoare aluminiu
VELUX Adaptor pentru operarea rulourilor RHL și RHZ (ZOZ 040)

Aveți nevoie de acest adaptor pentru a putea opera un rulou economic model RHL, fie cu ajutorul tijei fixe model ZCZ 080K sau al tijei telescopice model ZCT 200K.

Adaptorul se atașează mânerului ruloului situat la capătul acestuia, astfel încât ruloul să fie prins cu ușurință și poziționat mai sus sau mai jos pe fereastra amplasată la înălțime.

Culoare: gri.

 • Se folosește împreună cu tija model ZCZ 080 sau tija model ZCT 200 – un adaptor pentru fiecare fereastră
 • Pentru operarea rulourilor economice model RHL
 • Culoare: gri
VELUX Adaptor pentru tijă (ZOZ 095)

Adaptorul este creat pentru a fi utilizat împreună cu tija fixă ZCZ 080 sau cu cea telescopică ZCT 200, pentru operarea ușoară și sigură a ferestrelor de mansardă cu operare de sus din noua generație, model GZL, GLL și GLU. (Ferestrele din noua generație sunt cele fabricate începând cu luna aprilie 2014.)

Montează adaptorul pe bara de operare a ferestrei, urmărind instrucțiunile de montaj.

 • Upgradare ulterioară a ferestrelor acționate manual GGL și GGU
 • Se folosește împreună cu tija model ZCZ 080 sau tija model ZCT 200 – un adaptor pentru fiecare fereastră
 • Culoare aluminiu
VELUX Tijă fixă de acționare pentru ferestre și rulouri cu acționare manuală (ZCZ 080K)

Această tijă este ideală dacă dorești să operezi ferestrele cu articulare mediană model GGL și GGU, GZL, GLL, GLU. Aceeași tijă se poate folosi pentru operarea rulourilor VELUX cu operare manuală, dar pentru aceasta trebuie să atașați fiecărui rulou un adaptor (ZOZ 085).

Tija are o lungime fixă de 80 cm.

Tija se potrivește ferestrelor manuale VELUX cu articulare mediană model GGL și GGU dar și tuturor rulourilor cu operare manuală: rulouri opace, decorative, plisate, ca și plasei împotriva insectelor.

Culoare: Aluminiu

 • Se folosește pentru a acționa un rulou manual VELUX montat la înălțime
 • Tija are o lungime fixă de 80 cm
 • Culoare aluminiu
VELUX Prelungitor pentru tija telescopică (ZCT 100)

Tijei tale telescopice (ZCT 200) i se poate adăuga o extensie de 100 cm. Astfel, tija ta se poate prelungi până la maxim 280 cm pentru a putea deschide fereastra.

Culoare: aluminiu.

 • Prelungitor pentru tijă telescopică ZCT 200
 • Lungime: 100 cm
 • Culoare aluminiu

Sisteme de actionare electrica

Poți moderniza fereastra VELUX cu acționare manuală astfel încât aceasta să funcționeze ca o fereastră inteligentă electrică sau solară VELUX INTEGRA®, acționată cu telecomanda, doar prin instalarea unuia din sistemele de acționare electrică.

Kit solar cu întrerupător pentru ferestrele cu operare manuală VELUX (produse după Feb 2014) (KSX 100K)

Transformă fereastra ta VELUX cu operare manuală într-una electrică, cu motor solar!

Kitul solar cu întrerupător de perete transformă fereastra ta de mansardă cu operare manuală într-una electrică VELUX INTEGRA, fiind alimentată de un motor solar, pentru a fi compatibilă cu kitul de control climatic VELUX ACTIVE (care se achiziționează separat). Se instalează cu ușurință pe ferestrele de mansardă VELUX cu operare manuală și nu are nevoie de cabluri electrice. Kitul solar cu întrerupător include un senzor de ploaie care închide automat ferestrele în cazul în care începe să plouă. (Se livrează cu întrerupător din mai 2018)

Vrei o locuință inteligentă? Cumpără kitul de bază VELUX ACTIVE.

 • Modernizează fereastra. Adaugă un kit cu motor solar la fereastra ta cu operare manuală pentru mai mult confort și pentru a putea ulterior monta și un kit de control climatic VELUX ACTIVE.
 • Ușor de montat. Nu ai nevoie de ajutorul unui specialist. Kitul solar care convertește fereastra manuală într-una electrică nu are nevoie de conexiuni electrice sau de cabluri electrice.
VELUX Kit de operare cu motor solar pentru ferestrele GGL și GGU deja montate (KSX 100)

Transformă fereastra VELUX cu operare manuală într-una acționată cu motor solar!

Acest kit de operare cu motor solar este soluția ideală în cazul în care îți dorești să modernizezi fereastra ta VELUX cu operare manuală amplasată la înălțime, astfel încât aceasta să fie acționată cu telecomanda. Se montează foarte ușor pe fereastra de mansardă VELUX cu operare manuală, deoarece nu ai nevoie de conexiune la o sursă de curent electric. De aceea, este o soluție perfectă dacă dorești mai mult confort și o montare ușoară, fără cabluri.

Acest kit de operare cu motor solar include atât un senzor de ploaie care închide automat fereastra în caz de ploaie cât și o telecomandă inteligentă cu afișaj digital în limba română și cu posibilitatea de setare de programe personalizate de deschidere/închidere a ferestrei și a accesoriilor cu motor solar.

 • Modernizează fereastra. Adaugă un kit cu motor solar la fereastra ta cu operare manuală pentru mai mult confort și pentru a putea ulterior monta și un kit de control climatic VELUX ACTIVE.
 • Ușor de montat. Nu ai nevoie de ajutorul unui specialist. Kitul solar care convertește fereastra manuală într-una electrică nu are nevoie de conexiuni electrice sau de cabluri electrice.
Kit de control climatic VELUX ACTIVE (kit de bază) (KIX 300 EU)

Soluția ta VELUX ACTIVE conține kitul de bază. Kitul VELUX ACTIVE se potrivește perfect cu ferestrele de mansardă, rulourile și roletele electrice VELUX INTEGRA® și combină beneficiile pentru sănătate ale operării automate, bazate pe senzori, cu gradul de confort oferit de o aplicație. VELUX ACTIVE asigură o locuință sănătoasă pentru tine și familia ta.

Senzori suplimentari de climat interior și întrerupătoare de sistem pot fi adăugate în fiecare încăpere.

Compatibil cu:

• ferestrele de mansardă electrice sau solare VELUX INTEGRA®, rulouri și rolete electrice care au la bază tehologia io-homecontrol® (Produse începând cu 2007)

• ferestrele de mansardă VELUX cu operare de sus, produse începând cu mai 2000 (necesită kitul cu acționare solară)

 • Ventilație bazată pe senzori. Senzori inteligenți monitorizează continuu temperatura, umiditatea și nivelurile de C02 pentru a deschide sau închide ferestrele de mansardă și pentru a asigura un climat interior sănătos.
 • Montaj ușor. Poți seta și instala cu ușurință kitul VELUX ACTIVE, fara a apela la ajutor profesionist.
Senzor de climat interior suplimentar VELUX ACTIVE (KLA 300)

Acest produs necesită kitul de bază VELUX ACTIVE. Senzorul VELUX ACTIVE de climat interior măsoară temperatura, umiditatea și nivelul de C02 (calitatea aerului). Produsul are inclus un întrerupător prin care se operează (deschis/stop/închis) ferestreșle de mansardă electrice VELUX INTEGRA®.

 • Senzori adiționali de climat interior pentru kitul de bază VELUX ACTIVE controlează pentru a controla climatul din fiecare încăpere.
 • Ușor de montat. Asociază senzorul de climat interior cu sistemul tău VELUX ACTIVE și montează-l pe perete.
Întrerupător de sistem suplimentar VELUX ACTIVE (KLN 300)

Acest produs necesită kitul de bază VELUX ACTIVE. Întrerupătorul de sistem VELUX ACTIVE închide toate ferestrele electrice VELUX INTEGRA® care sunt asociate cu kitul VELUX ACTIVE. După ce se apasă pe întrerupător, deschiderea automată a ferestrelor este limitată doar la ventilația securizată a ferestrelor prin clapeta de ventilare. Produsul trebuie amplasat lângă ușa de la intrare din casă.

 • Ușor de montat. Asociază senzorul de climat interior cu sistemul tău VELUX ACTIVE și montează-l pe perete.
 • Întrerupătoare suplimentare pentru kitul de control climatic VELUX ACTIVE pot fi instalate la fiecare ieșire din locuință.
 • Pleci de acasă. Apasă întrerupătoul VELUX ACTIVE la ieșirea din casă pentru a închide ferestrele tale de mansardă VELUX INTEGRA®, lăsând clapeta deschisă în poziția de ventilare securizată.
Call Now Button